Poslední dobou to slyším všude okolo: chleba z kvásku úžasný, ale ostatní kváskové pečivo nestojí za nic!! Frustrace, pokusy jdou slepicím, do popelnice, zaříkáte se, že už nikdy, že se vracíte k droždí, jenže pak zase Pokračování textu
S chutí do toho, půl je hotovo! :-)
Jednoduchý celožitný bochník
Každý, kdo se pustil do kváskového pečení, dříve či později dojde k tomu, že by chtěl vyzkoušet něco zdravějšího a začne se poohlížet po celozrnných a nebo celožitných chlebech. Dnes se budeme věnovat tomu celožitnému. Pokračování textu
Kváskový chleba pro začátečníky
S tímhle chlebem je dobré začít, je jednoduchý, člověk si s ním všechno rychle osahá a později Pokračování textu
Vedení kvásku aneb dostala jsem kvásek, a co teď s ním?
Možná jste si přinesli kvásek od dárce, možná jste ho koupili v pekařství nebo ve zdravé výživě, možná jste si založili vlastní podle mého nebo jiného návodu, každopádně, teď potřebujete postup, jak kvásek uchovávat a péci z něj, tedy návod na vedení kvásku. Pokračování textu
Návod jak založit svůj vlastní kvásek
Pro založení vlastního kvásku si především kupte žitnou mouku – mně se nejlépe osvědčila značka Bio Harmonie, ale principiálně může být jakákoliv žitná mouka (raději než pšeničná), ještě budete potřebovat Pokračování textu